Ga naar de inhoud

Voldoen aan de verwachting van een ander

  • door

Ik ben opgevoed met een vader die, als hij er was want hij was voor zijn werk veel weg, erg aanwezig was. Hij wilde graag dat de dingen gingen op zijn manier en hoe hij het voor ogen had (met de beste intenties). Ging het niet zo als hij bedacht dan kon hij heel boos worden en in zijn boosheid dingen doen die niet handig en fijn waren. Hier werd daarna ook niet meer over gepraat.

Als kind pas je je aan en wat je niet wilt is dat je vader boos op je is. Dit heeft er voor gezorgd dat ik vooral probeerde alles te doen zoals hij het graag wilde om te voorkomen dat hij boos zou worden. Dat was best lastig aangezien ik niet in zijn hoofd kon kijken en ik dus ook niet wist wat het precies was wat hij verwachtte of graag wilde. In ben me dus enorm gaan aanpassen en dit niet alleen in het gezin maar ook in de wereld om mijn heen. Vrienden, relaties, werk, mijn eerste huwelijk en in mijn huidige huwelijk (samengesteld gezin met 4 pubers)……je snapt het vast wel.

Ik wilde erbij horen dus ik dacht overal over na. Welke kleding ik aantrok naar een bepaalde afspraak, wat ik zou kunnen zeggen of ik initiatief moest nemen of juist niet. Attent zijn, rekening houden met de ander want dan werden ze in ieder geval niet boos en vonden ze me op z’n minst niet stom. Maar hierdoor ben ik mezelf kwijtgeraakt en kwam ik tot besef dat ik een gecreëerde ik had gecreëerd. Ik wist eigenlijk helemaal niet wie ik was en wat ik zelf eigenlijk wilde en voelde.

Tot een tijdje terug ik een super gaaf en transformerend retreat heb mogen bijwonen, inzicht na inzicht 🙏💚 en de knop is om. Ik weet wat ik wil en wie ik ben, een mooie krachtige vrouw, een stralende ziel die heel graag zichzelf verder wil ontdekken maar ook andere vrouwen hierbij wil helpen, ik gun het anderen zó dat ze zichzelf gaan ont-moeten, voelen wie ze diep van binnen echt zijn en gaan stralen. Want als jij gaat stralen vanuit je diepste zelf dan help je niet alleen jezelf maar ook anderen hiermee.

Het is aan jou lieve stralende jij! Durf te verbinden met je diepste zelf en als je dit nog lastig vindt dan help ik je heel graag verder op jouw stralende reis.

Liefs Micha

Dankbaar voor mijn lieve vader, die altijd de beste intenties heeft gehad en nog heeft voor mij, mijn zusje en onze mooie gezinnen. Ik ben me er heel bewust van dat alles een reden heeft en ben dankbaar voor de mooie levenslessen  en sta open voor wat mag komen. 🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *