Ga naar de inhoud

Denkt het goed of voelt het goed?

Vanmorgen een opdracht gemaakt vanuit de cursus waar ik mee bezig ben. Een mooie opdracht vooral omdat ik het graag ‘goed’ wil doen en vaak vanuit mijn hoofd het ‘perfecte’ wil opzoeken. Schrijf een gedicht, een lied of een verhaal over het afgelopen jaar. Welk patroon heb je ontdekt en wat heb je van dit schaduwstuk kunnen leren en deel dit met anderen 😊
 
Vanmorgen hulp gevraagd aan mijn gidsen en een mooie kaart getrokken uit mijn Eenhoorndeck – vertrouwen 🙏🏻 Daarna gaan zitten en het stroomde eruit…..het voelt als geen logisch verhaal maar het hoeft niet perfect, want wat is perfect eigenlijk?
 
Hieronder mijn ‘verhaal’ 🙏🏻
 
Denkt het goed of voelt het goed 💛
 
Zomaar een dag dat dingen gebeuren zoals ze gebeuren maar hoeveel invloed hebben we eigenlijk zelf? We zitten veel in ons hoofd, we voelen ook veel maar het denken overstijgt omdat je zo graag wilt, zo graag goed wilt doen – voor jezelf of voor een ander?
 
Wat als je niet weet hoe, je wilt heel graag maar je weet niet hoe, wat doe je dan? Je bedenkt allerlei mogelijkheden en schiet van links naar rechts en je wordt onrustiger en onrustiger. Het gevoel is er niet maar ja, je zet toch door want opgeven is geen optie, voelt als falen want tja, je hebt er nu eenmaal bewust voor gekozen dus dat zal wel goed zijn toch? En toch voelt het niet goed! Je hoofd gaat denken – ach je houdt jezelf weer eens lekker tegen, dit is de weerstand voor het onbekende, zie je wel je zet weer niet door wat ben je voor een prutser zo ga je er nooit komen, je moet door dus kom op!
 
Tot het moment dat je jezelf echt helemaal ‘kwijt’ bent, je mega onrustig bent, je onrustig voelt en echt niet meer weet wat je wilt, dit liever ook niet zegt want tja, wat gaan anderen ervan zeggen, je wist het toch zo zeker.
 
Maar dat ene moment, dat moment dat je voelt dat het gewoon echt niet meer gaat – het is niet jou en hoe jij graag wilt zijn, leven en doen – dan moet je wel naar buiten en delen met de mensen om je heen, wat de consequenties ook zijn, het kan nooit erger zijn dan niet eerlijk zijn tegen jezelf en jezelf daardoor verliezen.
 
Je kent het vast wel dat gevoel, het zit in je en er zijn geen woorden voor maar je voelt het – dit voelt goed, rustig en vooral heel fijn en in lijn met wie jij bent en zelfs dat zijn gesproken woorden maar je snapt vast wel wat ik bedoel of niet maar dan gun ik het jou – dat je durft te voelen wat je echt wilt, wat goed voelt voor jou, het is jouw leven, jouw pad en hiervoor durft te kiezen want alleen dan leef jij jou eigen leven, precies zoals het voor jou goed voelt. We leven dit leven maar 1x en daar mag je je heel bewust van zijn.
 
Lieve jij, vertrouw erop dat alles gaat zoals het gaat en dat het aan jou, aan ons is hoe hiermee om te gaan. Voel wat goed voelt voor jou en kies wat voordat moment past bij de situatie waarin je zit. Voel de vrijheid en de rust diep van binnen die het je brengt als je durft te voelen en te vertrouwen op je innerlijke stem.
 
Weesdankbaar voor elke les die je hieruit mag leren en je steeds sterker en krachtiger maakt zonder ups geen downs en zonder downs geen ups. Alles mag er zijn en alles zit al in jou, je hoeft alleen maar te voelen en er voor te durven kiezen.
 
Zó simpel maar tegelijkertijd zó moeilijk
 
Liefs Micha 💛🙏🏻

3 reacties op “Denkt het goed of voelt het goed?”

  1. Prachtige blog Micha Ik herken het dat je vaak niet de rust en de tijd neemt om te voelen. Leren om je even ongemakkelijk of onrustig te voelen is een mooi les, die inderdaad heel simpel lijkt, maar heel moeilijk is. Dank je voor het delen

  2. Mooie blog, Micha! Het leven is een ontdekkingsreis en regelmatig even stilstaan om opnieuw je route te bepalen is heel goed. Maar wat is het soms moeilijk om van koers te veranderen! Toch levert (tijdelijk) stilstaan pas echt vooruitgang op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat