Ga naar de inhoud

Comfort zone

  • door

Comfort zone, wat is dat eigenlijk een of jouw comfort zone? Wanneer blijf je in je comfort zone en wanneer ga je ‘eruit’ en is dat dan goed?

Sinds vorige week ben ik aan het stoeien met dit woord en de betekenis ervan. Wanneer noem je iets uit je comfort zone gaan en wie bepaalt dan dat dit je comfort zone is op dat moment? Is dat omdat je iets spannend vind? Of omdat je iets nieuws doet en eigenlijk niet zo goed weet hoe? En is dat iets van uit het ego of vanuit je ziel? Wat houdt je tegen en waarom houdt het je tegen en noem je dat dan uit je comfort zone gaan?

Als iets niet goed voelt, je wilt wel iets doen maar op een bepaalde manier is dat dan omdat je iets wilt doen maar omdat je het spannend vindt, je dus uit je comfort zone zal ‘moeten’ om het wel te doen of ga je dan kijken naar: is het wel mijn comfort zone of leg ik (lees ego) mezelf dit op? Of laat ik me dit op leggen door iemand anders misschien? Wat als datgene wat ik wil doen, wat ik dus spannend vind om te doen me inderdaad een volgende stap verder wil brengen maar de manier waarop gewoon niet fijn voelt? Nogmaals is dat dan comfort zone?

Ik ben gaan kijken oké, hoe kan ik deze stap toch nemen – ik wil tenslotte iets bereiken maar wat voelt goed voor mij? Hoe zou ik het wel willen doen? Durf ik dan niet uit mijn comfort zone te stappen? Zijn er dan belemmerende overtuigingen? Of een stemmetje die gaat zeggen: ja Micha, je bent een mooie ‘zwakkeling’ want je bent niet uit je comfort zone gestapt en je hebt jezelf ook nog eens lekker wijs gemaakt dat dat helemaal niet nodig is omdat je wilt doen wat goed voelt? 

Uiteindelijk bereik ik toch mijn doel?

Ik heb het gedaan, ik heb gedaan waar ik zo tegenop zag, op mijn manier en het voelt super goed! En dat is in mijn beleving waar het uiteindelijk omgaat!

Nieuwsgierig naar hoe jullie dit zien? Wil je het met me delen?

Liefs Micha 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat