Luisteren naar jeZelf

Wat voel je en wat doe je? Daar draait het wat mij betreft om!!!

Erbij horen, willen we dat niet allemaal? En wat betekent dan erbij horen voor jou eigenlijk? 

Voor mij was 1 van de dingen dat als mensen mij iets vroegen (vooral in de puberteit) dan deed ik dat heel graag. Ik hoopte dan dat ze me ook belde als ze iets leuks gingen doen want als ze me belde me meevroegen dan moesten ze me wel aardig vinden toch? Later was het meer als we dan met de vriendinnen waren, zeg ik het wel juiste – vinden ze me niet dom of stom als ik er anders over denk of telt überhaupt mijn mening wel. 

Tot het moment kwam zo rond mijn 28ste dat ik voor een keus stond en ik het ene zei en het andere voelde. Het was een splitseconde en ik kon mijn antwoord ook niet meer terug draaien (zover was ik toen nog niet). Dit gebeurde een paar jaar later nog een keer. Ik koos het ene en voelde in mijn hele lijf dat dit niet klopte en dat ik het niet moest doen maar toch…..dan hoorde ik er wel bij en stelde ik niemand teleur.  Deze laatste situatie heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik 3 jaar in de schuldhulpverlening heb gezeten. 

Mijn kantelpunt kwam zo’n 13 jaar geleden (ik was 33 toen). Door de dingen die had gemaakt besefte ik me ineens dat ik me vooral had laten leiden door mijn gedachten en emoties en me heel erg slachtoffer voelde hierin (en me zo ook gedroeg). Ik had toch zo mijn best gedaan, waarom voelde ik me dan zo – waarom hoor ik er dan nog steeds niet bij? 

Ik ben gaan voelen, aan de slag gegaan met mezelf en hier is mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling begonnen. Ik ben me gaan verdiepen in waarom doe ik wat ik doe en wat wil ik nu echt? Waar word blij van en ondanks dat het een hele lastige beslissing was om weg te gaan bij de vader van mijn 2 jongens voelde het wel goed om voor mezelf te kiezen. Ik ben gaan mediteren, heb mega veel boeken gelezen over persoonlijke ontwikkeling, You Tube filmpjes gekeken, verdiepings-weekenden, opleidingen, cursussen en workshops zowel in Mindset als Spiritualiteit en  I love it, nog steeds. 

En soms komen er dan spontaan dingen op je pad op precies het juiste moment! Tijdens een georganiseerde wandeling (juli 2021) sprak ik iemand die een transformatie reis had gemaakt bij Mathijs Bos, nog mooier was dat er 3 vrouwen mee liepen die anderhalve week later ook naar een transformatieweekend van Mathijs zouden gaan (ik had dit mailtje wel voorbij zien komen maar al weggegooid – iets met geld, midden in onze vakantie en reactie van anderen – thuisgekomen heb ik het mailtje uit mijn prullenbak gehaald en nogmaals gelezen. Alles in mij gaf aan dat ik hierbij wilde zijn en ik heb me ingeschreven! Zonder echt overleg thuis, ik heb het meer medegedeeld en echt voor mezelf gekozen. En wauw wat ben ik hier mezelf dankbaar voor! 

Van te voren begon het proces al, wat was nu eigenlijk de reden dat ik voel dat ik hierbij wil zijn? Welke intentie heb ik voor dit weekend?⁠ Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik heel graag mezelf wilde ontmoeten want als ik eerlijk was en eens goed naar binnen in mezelf keek wist ik eigenlijk helemaal niet wie IK was?⁠ Door diverse gebeurtenissen was er 1 rode draad in mijn leven en die was: als ik me aanpas en doe wat anderen fijn vinden dan vinden ze me aardig en hoor ik erbij!⁠

Wauw, wat een weekend en wat een inzichten! Het was zó mega gaaf! 3 dagen lang naar binnen (en naar buiten de natuur in) – wat zie je, wat voel je, wat dient zich aan. Heel intens! Ik heb héél hard gehuild en geschreeuwd. Boos op anderen maar vooral ook boos op mezelf dat ik me zó heb aangepast al die tijd om er bij te willen horen!⁠ Ik heb afscheid genomen van mijn gecreëerde en haar bedankt voor de afgelopen jaren, ik heb gedanst, gestraald, de slappe lach gehad, rond het kampvuur gezongen, rust gevonden dankzij een plantmedicijn en echt verbinding gemaakt met mezelf en anderen!

Enne het allerbelangrijkste, waar ik voor ging: ik heb mezelf ontmoet en ik mijn ‘diepste’ IK is echt heel leuk en dát gevoel dat gun ik jou ook! 

 

Ben je veel bezig met

  • bedenken wat anderen eventueel van je zouden kunnen denken en/of vinden?
  • erbij willen horen, je aanpassen aan de wensen / verwachting van een ander?
  • weinig vertrouwen in je eigen Zelf (gevoel), die ander zal het wel beter weten?
  • aardig gevonden willen worden (wat energie kost)?
  • gek worden van de stemmetjes in je hoofd die je vertellen wat je zou moeten doen omdat het zo hoort?
  • dat je eigenlijk voelt dat je het liever ‘allemaal’ anders zou doen. Veel meer vanuit je eigen gevoel dan vanuit je hoofd maar heb je geen idee hoe dit aan te pakken? 
 

Herken jij het als ik zeg: dat je heel graag jezelf wilt ont-moeten en als je heel eerlijk bent en eens goed naar binnen in jezelf kijkt dat je misschien eigenlijk helemaal niet zo goed weet wie je echt bent en wat je graag zou willen? Wat is jou rode draad in jouw leven? (Die van mij was: erbij willen horen, aardig gevonden willen worden!)

Luisteren naar jeZelf!

Een traject (3 maanden, 7 ont-moetingsmomenten, van ongeveer 2 uur): €779,-

We gaan samen ontdekken: wie ben je en wie wil je zijn! Wat voel je van binnen en wat doe je naar buiten toe? Wat is het wat jou nu nog tegenhoudt (welke overtuigingen en patronen) en wat heb je nodig om te gaan kiezen voor jezelf, voor wat jij echt graag wilt?

Want zeg nou eerlijk, zou je niet veel liever
  • luisteren naar jeZelf en doen wat goed voelt (zonder je schuldig te voelen) 
  • die dingen doen waar je vrolijk van wordt, waar energie van krijgt?
  • willen leven vanuit vertrouwen en overgave, dat je keuzes maakt die de juiste zijn voor jou op dit moment?
  • jezelf accepteren zoals je bent, een krachtig en mooie vrouw die mag zijn wie ze is!
 
Elke dag gebeuren er dingen die je hier vanaf kunnen leiden – mensen, situaties of je eigen (gecreëerde) gedachten. Maar blijf voelen, hoe mooi en krachtig jij bent. Laat je niet afleiden, durf te gaan voor wat jij écht wilt. En of dat nu meer tijd voor jezelf is, investeren in die opleiding die je al zó lang wilt doen, een eigen business beginnen of wat dan ook – álles begint met lief zijn voor jezelf vanuit jezelf.
 
Wees jezelf lieve jij en luister naar wat er binnenkomt, wat voel je en wat zou je graag doen? Waar zou je voor willen kiezen? En mocht je denken, ja lieve Mies dat is leuk gezegd maar hoe dan? Stuur me dan een berichtje via de whats app button of laat hier je naam en telefoonnummer dan neem ik even contact met je op en bespreken we geheel vrijblijvend de mogelijkheden. Lets Connect & Share!